• Haber Başlık : Başkan Bayar Soysal Yapılan Hizmet Ve Yatırımları Anlattı
  • Haber Konu : Başkan Bayar Soysal Yapılan Hizmet Ve Yatırımları Anlattı
Başkan Bayar Soysal Yapılan Hizmet Ve Yatırımları Anlattı
Bayar Sosyal, Kızılırmak ilçemiz Çankırının ve Bölgenin Parlayan Yıldızı olacak, dedi.
01.02.2021 Pazartesi günü saat 11:00 de Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen basın ile buluşmaya Belediye encümen üyeleri de katıldı.
230 bin dönüm sulu tarıma geçeceğiz. Bu da özellikle çeltik noktasında Trakyadan sonra Kızılırmak Türkiyenin ikinci merkezi haline gelecek. Böyle bir potansiyelimiz var, daha doğrusu yatırımlarımızda devam ediyor. Artık %90 aşamasına gelmişiz. Burada sadece %50li de Koyun Baba Barajı var. Oda tamamlandığında %100 sulu tarıma geçtiğimizde 230 bin dekar bir alan endüstriyel anlamda kanalları sulama sistemleri yapılı bir şekilde DSİ teslim edecek. Bu şekilde ilçemizde devlete ve ilçeye katkısı anlamında %200lere varan bir gelir artışı yaşanacak. Bunu nasıl anlatayım şu anda 40 bin ton falan çeltik satıyoruz. 40 bin ton çeltik 2-3 yıl sonra 120 bin tona çıkacak. Bu da ülkemiz ekonomisine Çankırı ekonomisine ilçemize büyük bir gelir artışı anlamına geliyor.