Belediye Sitesi
  • Haber Başlık : Kızılırmak Çankırının ve Bölgenin parlayan yıldızı olacak.
  • Haber Konu : Kızılırmak Çankırının ve Bölgenin parlayan yıldızı olacak.
  • Haber Tarih : 01.05.2021
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Başkan Bayar Soysal, sözlerine şöyle devam etti,
Kızılırmak Çankırının ve Bölgenin parlayan yıldızı olacak.
Anadolu Orta Anadolu bölgesinde yaşıyoruz. Giderek geri geri gidiyoruz. Sürekli göç veriyoruz. İlçede genç nüfus kalmadı.İnsanlar dışarı gidiyorlar artık, köylere kız vermiyorlar. Biz ne yapabiliriz, burayı nasıl cazip hale getireceğiz?
Sulu tarıma geçeceğiz. Üreticinin ürettiği ürünü para edebilir duruma getirebilirsek. Doğal olarak çiftçi kalkınırsa tersi yönde göçü sağlarız diye düşünüyorum. Giriş, çıkışlar zaman zamanda oluyor. Şu anda sulu tarıma geçen köylerde. doluluk oranlarımız çok iyi, kıraç köylerimizde göç hala devam ediyor.
İnşallah bu Hamzalı Barajı devreye girdi. Koyun Baba Barajı da devreye girdiğinde de o kıraç dediğimiz köylerinde bir çoğu sulanır hale gelecek, göç veren değil göç alan ilçe olacağız. Onun için ilçemiz Çankırının ve bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bu özellikle her ortamda söylüyorum mutlaka Çankırı dendiği zaman Kızılırmak akla geçecek. Kızılırmak dendiği zaman Çankırı akla gelecek. Çünkü ülkenin önemli bir üretim merkezi olacak. Burası umuyorum ki önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Çankırı’nın en gözde ilçelerinden, bölgelerinden birisi durumuna gelecek. Çünkü ülkemiz içinde bu günlerde pandemiden dolayı sıkça gıdadan bahsediyoruz. Gıda sıkıntısından marketlerdeki fiyat artışından şundan bundan bunların hepsi üretimdeki sıkıntılardan meydana geliyor. Onun için hem bölgemize hem ülkemize büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü çeltik üretimi olmasına rağmen hala dışarıdan ithal ediyoruz. Türkiye kendine yenilir bir durumda değil, Kızılırmak bu noktada.
İnanıyorum ki ithalat yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Kızılırmaktaki bu sulu alanlar devreye girdiğinde yüzümüz hep gülecek, inşallah sözleri ile sohbetini devam ettirdi.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf
Hızlı Menü