Belediye Sitesi
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
AK Parti İktidarıyla Kızılırmak Değişmeye Başladı
Yeni Belediye olmuş, yeni ilçe olmuş, Devlet eli de pek değmemiş bir ilçe Kızılırmak. O günkü şartlarda bir şeyler yapmaya çalışılmış. Sağolsun o gün ki Başkanlarımız. Ama bizim dönemimizde AK Parti iktidarıyla devlet elinin biraz daha Kızılırmak’a değmesiyle birçok şey değişmeye başladı. Baktığınızda zaten bir çok şeyin değiştiği de hissediliyor. Bunu açıkça söylüyorum.
İlçede imar yapılmış ama imara göre hiçbir yol açılmamış. Biz ilk göreve geldiğimizde ilk işimiz imara göre yollarımızı açalım, hala eski köy usulü gidiyor olmak bize yakışmaz dedik. İmar var yol yok.
Yol açmak için söz konusu alanlarda tandır var, bahçe var, ahır var. Bunlar varken yol açabilir miyiz dedik. Şansımızı zorladık. Birazda zordur yolları açmak küçük yerlerde. Biz ne yaptık? Bir dozer getirdik zorda olsa girdik girilmeyen alanlara. İnsanlar karşı geldi. Olmaz dediler ama açtık. Şu anda ilçemizde imar yollarımızın %100ü açık. Bana göre en büyük başarılarımızdan biri bu. Çok zordur imara göre ilçedeki o yolları açmak. Açtıktan sonra biz ilçe de şu anda %95inin alt yapısını üst yapısını tamamladık. Buda bizim elimizi kolaylaştırdı. Yolları açtığımız zaman bütün güzellikler ortalığa çıktı ve bizde gerekeni yaptık.
Diğer şartlarda yoldan gideceğim deyip yolu yapıyorsunuz. Yolun üzerinde adamın evi var. Mevcut yol görünen yerde adamın arsası var öyle bir şekil vardı. Yani hiç bir yeri yapamıyorduk. Böyle bir girişim yaptık. İlçenin tamamını şu anda alt yapısıyla, üst yapısıyla, parkıyla, sosyal alanıyla tamamladık. Kısacası eksiğimizin kalmadığını düşünüyorum. Tabi eksik bitmez ama küçük bir bölgeyiz. Biraz önce anlattım asıl işimiz ülkeye ve bölgemize ne kazandırırız? Siyasete belediyeciliğe ben o gözle bakıyorum. Zorunlu yapmamız gereken işleri de yaptık.
Fazlasını da düşünüyorum. İşte ilçeye gençlik merkezi yapılıyor. Biz büyük bir stad yaptık. Eskiden daha farklıydı sporla ilgili şeyler. Şimdi gençlerin ilgi alanları farklı farklı yerlere gitti. Ha geri eski haline getirebilirmiyiz çok zor. İlçelerde genç yok. Gençler dışarı gidiyor. Artık insanlar köye kız vermiyor. Çankırıdan bile dışarıya kaçış var. Çankırıdaki eksikleri de siyasilerle, vekillerimizle bir araya geldiğimizde söylüyoruz.
Başkan Soysal, Sözlerini heyecan ve şevkle anlatırken dinlemeye doyamamıştık.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf