• Haber Başlık : Dünden Bugüne Kızılırmak
  • Haber Konu : Dünden Bugüne Kızılırmak
Başkan Soysal hizmetleri ile ilgili kısa aktarımlar,
Kızılırmak girişi eskiden köprüden girdiğiniz zaman sağı solu dere şeklindeydi. Bu şekilde direneç kanalları vardı. Biz oraları komple şuanda kapattık ve ağaçlandırma yaptık, direneçleri farklı yönlere çektik. Önce ilçeye giriş çıkış direneç atık suları bataklıkları kurutmaya çalıştık. İlk göreve geldiğimizde ve bu alanları dışarı aldık. İlçenin içerisinde baypas ettik, ondan sonra bu kalan kısımları da biz doldurmaya başladık. Görselde gördüğünüz gibi işte bu şekilde DSİ’nin de destekleriyle beraber çalımalar yaptık. Ondan sonra mezarlığa girdik ilk göreve geldiğimizde mezarlık gördüğünüz bu şekildeydi insan mezarlığa giremiyordu. Otlardan dolayı yangın oluyordu sürekli. Mezarlığa girdik hem kilit parkesini, hem ağaçlandırmasını, hem şadırvanını hepsini tamamladık. 2 bin adet te ağaç diktik.
Belediye olarak çevre düzenlemesi yaptık. Cami çevre düzenlemesine başladık. Halı saha düzenlemesi yaptık. Halı saha yoktu ilçede. Görüldüğü şekilde 2010 yılında meydana bir Şehitlik anıtı yaptık. Burası da Şeker Pancarı’nın yeriydi. Burayı Belediyemize kazandırdık. Buğday Pazarı Sanayi alanı. O gün için göreve geldiğimizde ilk yıllarımızda alt yapı, üst yapıya başladık. Bu şekilde küçük sanayi sitesini, buğday pazarını tamamladık.
Başkan Soysal hizmet perdesini daha da aralayacak gibi.